mvg

Direktlänk till inlägg 19 november 2012

SAS räddat - facket tappar mark?

Av mvg - 19 november 2012 15:05

Knappast någon har väl lyckats undgå att SAS är rejält illa ute. Förhandlingar mellan arbetsgivare och facket har pågått hela natten, men nu verkar 8 av 8 fackförbund slutligen fått ge vika för de mycket hårda krav som ägarna satt upp. In i det sista körde det danska kabinförbundet en hårdförd linje där man vägrade vika ner sig. Men på Måndags eftermiddagen nådde man så slutligen en överenskommelse som innebär kraftigt försämrade villkor för såväl kabinpersonal som piloter. För den svenska kabinpersonalen förhandlade fackförbundet Unionen, men de valde att i motsats till sina danska kollegor, acceptera avtalet redan under månadagen. 

Den tyngsta bördan väntas fall på piloterna som tvingats acceptera kraftiga försämringar, i lön, pensionsavtal samt arbetsvillkor. Och oron bland både piloter och anställa inför vad framtiden skall komma att innebär för dem är sannolikt stor.vSamtidigt som det nog är väldigt många bland de ca 15 000 SAS-anställda i Norden, som pustar ut.


Vad som kommer bli mycket intressant att se, är vad avtalet kommer få för framtida konsekvenser för hur förhandlingar mellan facken och arbetsgivare i Sverige. Somliga experter tror att SAS-avtalet kommer medföra en ny standard för arbetsmarknaden.

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av mvg - 20 februari 2014 10:30


  Ibland känns det som om jobba är det enda man gör. Hade varit underbart att få åka iväg till ett varmare land en tid. Bra få vara och vila upp sig. Men men, bara att bita ihop och ta nya tag. Sen kan man ju njuta till helgen ;) ...

Av mvg - 24 oktober 2013 16:59


Man ska aldrig ge upp i förtid. Enligt min erfarenhet brukar den nästan alltid löna sig att hålla ut och då pratar jag inte om hur ni killar ska var i sängen, utan om vanliga vardagssituationer. För mig blev detta uppenbart när jag börja letar efter ...

Av mvg - 18 september 2013 21:07

Har ett par favoriter på nätet som jag läser mer eller mindre dagligen. Just nu är detta den bästa bloggen http://bokprinsessan.bloggplatsen.se/. Riktigt härlig tjej som skriver om lite allt möjligt! Hade varit kul om fler som bloggar skrev om sådant...

Av mvg - 12 mars 2013 21:51

Okej, jag erkänner kanske är det lät väl överdirvet att kalla honom finansguru, men faktum kvarstår min kompis är riktigt vass när det kommer till aktier, lån, sparande - kort och gott han är klipp och skuren för att agera ekonomirådgivning. Jag lärd...

Av mvg - 17 november 2012 00:50

Klockan börjar bli mycket och det är dags att gå och lägga sig snart känns det som. Har haft en helt vanlig dag, men inte någon fest eller likande eftersom jag är så trött!   Hoppas att ni haft en skön dag, god natt!   ...

Presentation

Hej välkommen till bloggen för alla smartskallar! Här på MVG får du lära dig det mesta och lite till om internet och it.

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2012 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ mvg med Blogkeen
Följ mvg med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se