mvg

Direktlänk till inlägg 11 september 2012

Baby Fae - flickan som fick ett djurhjärta

Av mvg - 11 september 2012 21:09

Det har gjorts försök med djurhjärtan i människor. 1984, i Utah, USA, fick en liten flicka kallad Baby Fae som första människa ett hjärta från ett djur, en babian. Flickan överlevde i tre veckor och operationen utlöste en stor kontrovers. 1990 bytte en 34-årig polack ut sitt sjuka hjärta mot ett friskt från en gris. Han dog dock tre veckor senare.Så kallade xenotransplantationer (transplantation av organ eller vävnad från en art till en annan, exempelvis från gris till människa) med hela hjärtan genomförs inte i dagsläget. Däremot används delar av hjärtan sedan länge, till exempel klaffar. Dessa prepareras och ersätter sjuka aortaklaffar. Hållfastheten är dock inte obegränsad. Man räknar med att de håller i cirka 7-10 år, vilket är en nackdel för yngre patienter som troligen måste göra om operationen.  

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av mvg - 20 februari 2014 10:30


  Ibland känns det som om jobba är det enda man gör. Hade varit underbart att få åka iväg till ett varmare land en tid. Bra få vara och vila upp sig. Men men, bara att bita ihop och ta nya tag. Sen kan man ju njuta till helgen ;) ...

Av mvg - 24 oktober 2013 16:59


Man ska aldrig ge upp i förtid. Enligt min erfarenhet brukar den nästan alltid löna sig att hålla ut och då pratar jag inte om hur ni killar ska var i sängen, utan om vanliga vardagssituationer. För mig blev detta uppenbart när jag börja letar efter ...

Av mvg - 18 september 2013 21:07

Har ett par favoriter på nätet som jag läser mer eller mindre dagligen. Just nu är detta den bästa bloggen http://bokprinsessan.bloggplatsen.se/. Riktigt härlig tjej som skriver om lite allt möjligt! Hade varit kul om fler som bloggar skrev om sådant...

Av mvg - 12 mars 2013 21:51

Okej, jag erkänner kanske är det lät väl överdirvet att kalla honom finansguru, men faktum kvarstår min kompis är riktigt vass när det kommer till aktier, lån, sparande - kort och gott han är klipp och skuren för att agera ekonomirådgivning. Jag lärd...

Av mvg - 19 november 2012 15:05

Knappast någon har väl lyckats undgå att SAS är rejält illa ute. Förhandlingar mellan arbetsgivare och facket har pågått hela natten, men nu verkar 8 av 8 fackförbund slutligen fått ge vika för de mycket hårda krav som ägarna satt upp. In i det sista...

Presentation

Hej välkommen till bloggen för alla smartskallar! Här på MVG får du lära dig det mesta och lite till om internet och it.

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<<
September 2012 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ mvg med Blogkeen
Följ mvg med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se